fredag 23 mars 2012

Sommar i sikte

Nu längtar jag till sommar, sol och värme. Det fick bli en till  klänning i samma stil som den förra!


Vad? En helfodrad klänning med dragkedja bak, stl. 86.
Material: Jag vill minnas att yttertygerna var del av ett tygköp från Nusse. Det infällda (och det som finns på baksidan) är formgivet av Wanja Djanaieff för Almedahls 1974 och kallas "Ofelia". Fodertyget kommer från mamma. Dragkedja från min Londonresa.
Bra: Nu börjar jag bli riktigt snitsig på att sy i dragkedjor!
Dåligt: På A-formade klänningar som denna är det hopplöst att fålla! Jag skulle gissa att halva tiden det tar att sy denna klänning går åt till att få fållen snygg. Men det är väl bara att öva, öva öva....

3 kommentarer:

 1. Ååååå så fin! Jag har precis hittat till din blogg och tycker att du syr mycket fint! Bland annat tänkte jag våga mig på en dold dragkedja nu när jag sett dina klänningar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du hittat till min blogg - jag har sett dig i Saax retrogrupp på FB men visste inte att du var makrill! Jag besöker ofta din blogg, du syr ju superfina saker! Lycka till med dragkedjorna och välkommen tillbaka :)

   Radera
 2. Va, kunde jag verkligen skiljas från det vackra gula tyget? Jag har en klänning som jag sytt till mig själv i samma och jag längtar verkligen efter att klämma i mig i den i sommar! (Fast idag snöar det...)

  SvaraRadera