lördag 1 december 2012

Landskapstyger

Jag håller på med ett lapptäcke. Särskilt snabb är jag ju inte så nu är det glest mellan inläggen. I dag fick jag dock ett ryck och plockade fram alla fina landskapstyger som jag har, bara för att titta på dem. Fråga är när jag ska komma mig för att sy något av dem? Tills vidare - håll till godo!


 Mitt första landskapstyg var det här fina, designat av Anna-Lena Emdén. Kolla in detaljerna! Det var min snälla svägerska som hittade detta på en loppis - ett helt draperi för 20 kr!Ingen samling av landskapstyger är väl komplett utan Skillingaryd, designat av Ann-Marie Netterdag. Detta kom jag över genom ett "rapportbyte" med re-dizain, jag fick Netterdag och hon fick Emdén. En win-win helt enkelt!

Det här tyget är egentligen del av ett påslakan och har redan blivit till en klänning. Tyget kommer från ett byte med Nusse.

Det här fina tyget hittade jag på Myrorna på Hornsgatan (Stockholm). Först var jag på väg att lägga tillbaka det (helt obegripligt - jag vet!) men så tittade jag igen och bestämde att det skulle få följa med mig hem. Jag har ingen aning om designer - den som vet något om tyget får gärna upplysa mig.

Ett litet örngott som jag tror jag köpt på tradera måste jag också få visa upp. Egentligen lite för bleka färger för min smak, men mönstret är så rart, så rart...

Vad säger ni om de här ilskna tomtarna? Tyget hittade jag på en Facebooksida för dem som gillar 60- och 70-talstyger och hur kan man motstå dessa argsinta figurer? Jag kunde det inte.


Vet inte om det här kan kallas landskapstyg - jag tycker i alla fall att det platsar här. Tyget heter "Blomsteräng" och det är Susanne Grundell som är designer. Det såldes på KF och jag fick det av svärmor. Undrar om det inte hängt på min sambos rum när han var barn?!

Ytterligare ett Emdéntyg som kanske inte heller riktigt kvalificerar som landskapstyg får avsluta denna tygkavalkad. Ett landskap är det ju inte, men däremot ett äppel- (körsbärs- ??) träd. Införskaffat för en inte allt för billig penning på min favorit-secondhand på Rosenlundsgatan.

3 kommentarer:

 1. Vad jag blir avundsjuk! Har bara kommit över en ynka rapport av prinsesstyget och då fick jag ge bra mycket mer än 20:-. : )

  Körsbärstyget är ju min favorit i alla lägen så vill du skiljas från en bit så får du gärna höra av dig. : )

  Antar att vi "setts" på fb men jag vet ju inte vad du heter på riktigt. Antar att Biverton inte är ditt riktiga namn. ; ) Jag heter iaf Sofia Folkes Tröjor Skogsberg på fb. Vi ses säkert där igen! : )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi hänger ju i samma tyggrupp du och jag - Julia Mikaelsson heter jag :) Körsbärstyget är det många som hör av sig om och vill köpa, inte konstigt för det är väldigt fint! Tyvärr (för alla andra) så vill jag behålla min bit. Hoppas du finner det på annat håll!

   Radera
 2. Åååå, jag bara älskar Emdéns tyger! Kan varken sy eller skiljas från dem när jag hittat något! Visst är de underbara!

  SvaraRadera