tisdag 11 december 2012

En sockerbagare


Inför luciafika på Vegas dagisavdelning har jag sytt en sockerbagarutstyrsel. Genom att säga att det är Ivars så har jag dessutom fått henne att vilja ha den på sig ("Jag åsså, jag åsså, min min!!").

Vad? Klänning och kockmössa. Klänningen är halvfodrad och stängs med en knapp på varje axel, stl 98. Kockmössan är fodrad i bandet runt pannan och fästs med kardborreband, passar därför både barn och vuxen!
Material: Tyget med pepparkakorna på var ursprungligen en gardin som jag köpt på någon loppis. Fodertyget på klänningen är "en enkel" från Tampella och det rutiga fodertyget på mössan var en stuv jag köpte på Tygverket. Bruna zick-zackband var inte lätt att hitta men jag fann det till slut på Ohlssons tyger, där jag även köpte knapparna.
Bra: Alltid kul att sy något nytt (kockmössan) och jag kom på att det är ju ingen dum julklapp till en treåring, kockmössa och förkläde. Det var också kul att sy något till Vega.
Dåligt: Jag gjorde momenten i mössan i lite fel ordning så det blev en del extrajobb.

2 kommentarer:

  1. Åååå, en så fin pepparkakeklänning! Jag älskar det retrotyget, men det är svårt att hitta.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Vet du något om tyget? Jag funderar på om det är Tampella. Köpte fyra gardinkappor för 30kr - i bland har man tur :)

      Radera