tisdag 14 augusti 2012

Stockholmsfynd!

Gå inte över ån efter vatten, gräv där du står, leta där du bor... ni fattar. Fynden som inte fanns i Norrland fanns bra mycket närmare, nämligen i min favoritbutik på Söder i Stockholm. Där gör man fynd i den bemärkelsen att tygerna är fina, men särskilt billigt är det ju inte. Det var där jag hittade det fina tyget av Emdén som finns här, t.ex. I går skulle jag bara springa in lite snabbt på väg hem från jobbet men jag blev förstås kvar en stund. Ut kom jag med detta.
Ja ni ser ju själva! De två stora bitarna är helt oanvänt tyg (flera meter!!) som legat i någon rar dams garderob i många år (affärsinnehavaren hade faktiskt full koll på vem som ägt tyget!). Det gul-gröna vet jag (tyvärr) inget mer om. Det bruna är förstås mönstret "En enkel", designat av Maria Åström för finska Tampella 1977. Den lilla gröna biten högst upp vet jag inte alls vad det är men den kunde inte lämnas i butiken utan fick följa med mig hem.

Kvar i butiken lämnade jag bl.a. ett helt SJUKT snyggt grönmönstrat påslakan i toppenkvalitet, ett oanvänt duschdraperi (i något slags tygaktigt material) i orginalförpackning från konsum med Carl Larssons mönster (som brukar kallas "Damernas Värld") och lite Marimekkotyger. Och MYCKET mer. Endast plånboken sätter gränser.


2 kommentarer:

 1. vågar du berätta vilken butik...?
  själv hittade jag ett schyst grönt påslakan på myrorna vid zinken idag :-) Men inget carl larsson eller marimekko så du var nog i en annan butik ;-)

  Men det är som du säger, hittar man pärlor i stockholm får man verkligen lätta på plånboken

  SvaraRadera
 2. Jag vet faktiskt inte vad butiken heter, den ligger på rosenlundsgatan, nästan i hörnet mot hornsgatan. Den är bara öppen vissa dagar och vissa tider i veckan så man får ha lite tur. Butiken är pytteliten och de som jobbar där är väldigt rara.

  Myrorna vid zinken slinker jag in på nästan varje dag på väg hem från jobbet, men där blir det inte många fynd. Utom den gången jag hittade Pompeja :)

  SvaraRadera