söndag 27 maj 2012

Kimono för en nykläckt

Jag började sy för ett par år sedan och alldeles i början hade jag ingen koll på vad som kunde vara svårt och lätt utan jag sökte mönster på nätet till allsköns kläder och annat som jag ville sy. När jag nyligen gick igenom min mönsterpärm så hittade jag mönstret till det här lilla plagget. Jag vet inte vart mönstret kommer i från, men det är lite kul eftersom plagget sys i ett enda tygstycke. Mönstret har legat oanvänt i pärmen i flera år för jag har tyckt att det såg så svårt ut men nu när jag tittade på det så såg det inte alls svårt ut. Jag har plötsligt blivit kompetent verkar det som, hehe.

Vad? Mini-kimono för barnets första månader, stl ca. 56-62. Plagget sys i ett stycke tyg + en bit som utgör "omlott-delen" så att säga. Jag sydde den nedre först och tyckte det blev för få knytställen, så jag lade till två (ett på insidan som inte syns) på den övre men då tyckte jag det blev för många. Sällan är man helt nöjd :)
Material: Båda plaggen är sydda av påslakanstyg - mjukt och skönt för en liten bebis. Klövertyget är galet nostalgiskt för mig. Vi hade en stor kudde i det tyget när jag var liten och den har hängt med under hela uppväxten och återfinns nu på Vegas rum! Det undre tyget kommer från min farmor.
Bra: Skoj att plagget sys i ett stycke. Önskar att jag hade en bebis så att jag fick testa modellen.
Dåligt: Jag gillar inte riktigt det där knytandet så jag funderar på om jag inte ska sätta dit tryckknappar i stället när jag syr modellen nästa gång.

5 kommentarer:

 1. åh! -vart får man tag på ett sådant mönster? älskar att sy i bomullstyger, har dock inte sett i nyfödd storlek, vilket vore kul! kalasfina vart dom verkligen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Jag vet som sagt inte var jag hittat mönstret, det måste vara någonstans på nätet. Vilken fin blogg du har!

   Radera
 2. verkligen fina! den nedre är min fabvorit. : )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Gissa om jag blev glad när jag hittade fyra tjocka påslakan av det nedre tyget - två i den gröna nyansen och två i brun-orange färgställning - hemma hos farmor. Det bästa med att hitta fina påslakan är att man får så mycket tyg, det räcker ju till nästan hur många projekt som helst!

   Radera
 3. Superfina!
  jag tycker det är bra med knyt till bäbisar. Knappar kan vara hårda att ligga på och svåra att knäppa om man har en liten som vrider på sig och man vill inte gärna "trycka till" mot kroppen.

  SvaraRadera