torsdag 17 november 2011

Tygshopping i London och mera pojkkläder!

Jag har mycket att vara glad över, bl.a. min fina sambo som gärna tillbringade tid i tygaffärer och på (tyg)marknad när vi lämnade ungarna hos mormor och flög till London förra helgen. Jag tror till och med att han gladdes med mig när jag på marknaden hittade ett stånd där en man sålde blandade dragkedjor - 20 stycken för 50 p (motsvarar väl ca 6 kr) "I know I'm crazy luve" var säljfarbrorns kommentar när jag frågade om jag verkligen läst rätt på hans skylt. Det blev många dragkedjor. Och sytråd som också var oförskämt billigt. För den som ska till London kan jag således rekommendera en tur till Walthamstow Market, bara en halvtimma med T-bana från Oxford Circus och inte en turist så långt ögat kunde nå. Tyg blev det tyvärr inte så mycket av, men jag har ju å andra sidan redan en del i lådorna under sängen.

Här hemma fortsätter jag mina försök att skapa kläder som både pojkar och flickor kan ha. Det har blivit några hängselbyxor!
Mönster: Modifierat från boken Baby Cool, minsta storleken (ca 56). Båda är halvfodrade, den övre fick två fickor eftersom det råkade vara två små hål i tyget precis där, den nedre fick en liten ficka bara för att det var fint.
Material: Den övre byxan har yttertyg från ett gardintyg från mamma och fodertyg från ett av hennes påslakan. Mudd från Söders tyger och knappar från Liberty (ännu ett Londonfynd: 99 blandade knappar för en knapp hundring). Den nedre byxan är resultatet av ett tygbyte - yttertyg och fodertyg kommer från samma påslakan som designades av Chiqui Mattson för Almedahls på 70-talet. Knapparna fick jag av snälla bloggaren Koolon, muddarna är en stuv från Ohlssons tror jag.
Bra: Fina tyger, enkelt mönster - kan det bli annat än bra?
Dåligt: Att sy muddar - urk. Dessutom önskar jag att jag kunde ta finare bilder. Jag får bygga mig en egen liten fotostudio som Jabbo tipsar om här.

6 kommentarer:

 1. Tackar! Hängselbyxor är mitt nya favoritplagg (att sy alltså :). Bara man slapp muddarna...

  SvaraRadera
 2. Wow, vilka läckra kläder!
  Norrlandsfödd skriver du.. mm, undrar vart då? ;)

  Tack för att du vill vara med i insamlingen.

  Tjing Mia :)

  SvaraRadera
 3. Född i Umeå men med hjärtat i norra jämtland :)

  SvaraRadera
 4. Så otroligt fina kläder du gör! Tack så fantastiskt mycket för de underbara hängselbyxorna jag och Björn fick till Vilgot. De är så coola!

  Kram
  Sofia, Björn och Vilgot

  SvaraRadera
 5. Vad kul att ni gillar dem och grattis till Vilgot!

  SvaraRadera