onsdag 30 november 2011

Man tager en julduk...

Får jag presentera mitt bidrag till årets julpynt: ett par juliga hängselbyxor! Vi gjorde som alla andra och pyntade hemma första advent. Efter att allt var klart var Ivar i tårar. Djupt besviken. Det är för liiiite pyyyynt mamma... fick han ur sig mellan tårarna. Kanske en bebis pyntad i dessa hängselbyxor hade blidkat honom?
Mönster: Grundmönstret är hängselbyxor från boken Baby Cool men jag har modifierat något. Storleken anges till 50-56 men jag tror nog att de kan passa en lite större bebis också.
Material: Det rutiga tyget är en liten stuv jag köpte för länge sedan på Tygverket . Det bruna tyget med hjärtan och äpplen är egentligen en liten julduk som jag fyndade på Tradera för blott 11 kr. Byxorna är halvfodrade med en bit lakanstyg från Tradera. Knapparna kommer från Liberty, zick-zackbandet från Söders Tyger och mudden har ett lite oklart ursprung. Troligen något jag ärvt från mamma.
Bra: Jag tycker kombinationen blev bra. Det är kul att ha en idé och sen upptäcka att den funkar! Det var lite trixigt eftersom mönstret är gjort så att sömen är mitt fram och mitt bak, men jag ville inte att den del som är sydd av julduken skulle ha en söm på mitten. Så det tog lite tid att komma på i vilken ordning jag skulle sy på bitarna för att det skulle bli rätt. Lite överblivet duktyg fick blir två små fickor där bak.
Dåligt: Jag glömde förtvätta det rutiga tyget så jag vet inte riktigt vad som händer efter en tvätt. Dessutom måste jag klaga på det jag alltid klagar på: 1. Urk för att sy muddar 2. Urk för att fotografera när det aldrig är något dagsljus ute. Hur ska man få färgerna att bli fina? Det hjälper inte att ha en flådig kamera (särskilt inte när jag inte ids lära mig hur man använder alla funktioner...)

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Visst kan du få köpa! Jag ska prova att tvätta dem så att inte tyget beter sig märkligt. Du kan väl mejla mig på biverton@hotmail.com

      Radera