lördag 15 oktober 2011

Mystiken tätnar...

Har jag gått på semester? Slutat sy? Skaffat en ny hobby? Nej nej nej! Jag jobbar hårt för att få ihop lite plagg att sälja när nya säljsiten www.jabbo.se startar inom kort. Det är ju lite av ett problem när man bara syr och syr men inte har någonstans att göra av alla alster, men det får som sagt snart sin lösning. Jabbo är under utveckling men har man Facebook så kan man kolla in dem där.

Nåväl, jag tänkte också anknyta till blogginläggets rubrik - det gäller mitt fina fina tyg som ingen verkar veta vem som designat det. Jag har lagt ut en efterlysning här och fick då tipset att det kunde vara Carl Johan de Geer som designat det. Så i dag när jag traskade runt på söder så såg jag att Carl Johan var i den utmärkta barnboksaffären Bokslukaren på Mariatorget och signerade böcker! Jag gick förstås in och köpte ett ex av Örnis bilar som signerades (rekommenderar verkligen boken som min grabb älskat sen han var ett!) och passade då också på att fråga om han designat mitt fina tyg. Det FÖRNEKADE han så jag får väl tro att han talar sanning. Han tyckte det såg ut som Sven Fristedts design, men en väninna han hade i butiken påstod att Sven aldrig skulle designa ett tyg med så mycket hjärtan (vadå hjärtan??). Kontentan av detta? Jag trodde det var de Geers design, de Geer trodde det var Fristedts och väninnan trodde det var någon annans. Tillbaks på ruta noll antar jag, men det var i alla fall ett intressant möte!

6 kommentarer:

 1. Jag vet inte vem det är som designat ditt tyg men de Geer är det inte.

  SvaraRadera
 2. Tack för att du gör reklam för Jabbo. Otroligt uppskattat.
  Och kul att du konfrontrade de Geer :) Du får kanske mejla Sven Fristedt och fråga också? Jag hittar inte hans mejladress, men har listat ut att han bor i Simrishamn och är medlem i ett konstnärsgille där. De kanske kan vidarebefordra din fråga? Ser med spänning fram emot en fortsättning på denna följetong.
  http://www.oskg.nu/oeskg/medlemmar

  SvaraRadera
 3. Tack! Fortsättning följer...

  SvaraRadera
 4. Jag har absolut ingen back-up för mitt påstående men jag tycker inte riktigt det känns som fristedt, det jag sett av hans produktion. Det borde vara mer "organiskt" då, eller va jag ska säga. Det här känns lite för stiliserat liksom. Underbart är det i vilket fall!

  SvaraRadera
 5. Nej den här väninnan till de Geer tyckte inte heller det såg ut som Fristedt, själv har jag lite för dåliga kunskaper för att bedöma. Men jag har iaf mejlat konstnärsgillet där han är medlem - tillslut kanske någon känner igen det, jag får köra med uteslutningsmetoden. Det kan ju förstås vara så att det är ett vanligt "odesignat" tyg men jag tycker själv att det är lite för tjusigt för det :)

  SvaraRadera
 6. Tyget är ju jätteläckert och jag har ju ett jag med fast i andra färger. Jag ska också leta efter vem som designat...:) Lika nyfiken jag!

  SvaraRadera