måndag 12 november 2012

Operation UFO: En applikation senare

Det fanns en tid när "applikation" var något annat än ett program man kan ladda ner till sin smartphone. De här byxorna var sydda och klara när jag upptäckte en skada i tyget. Det såg ut ungefär som en brännskada från ett strykjärn och fanns på tyget när jag köpte det (på tradera). Så vad gör man då? Man tänker på syfröken Lilian som lärde oss att sy applikationer i syslöjden. Tack för det Lilian!

Vad? Ett par halvfodrade hängselbyxor stl. 56.
Material: Tyget har jag köpt på tradera, fodertyget ingick i ett tygpaket jag köpte av Nusse. Applikationen är gjord i ett nytillverkat tyg från Åhlens och mudden hittade jag hemma hos mamma.
Bra: Även denna gång - att jag äntligen avslutat detta UFO. Så surt det var när jag hade sytt klart byxorna och plötsligt såg fläcken, som egentligen är mer som en skiftning i färgen men tillräckligt synlig för att kräva en åtgärd. Så fick jag öva lite på applikationer också. Jag använde vlisofix för att fästa hjärtana på tyget och sick-sackade sen runt om.
Dåligt: Blev det kanske lite mycket med blommigt, prickigt och randigt på samma plagg?

3 kommentarer:

  1. Jag tycker att det blev kanon fint med blommigt,randigt och pickigt.Inte alls för mycket :)...Smart med hjärtana på märket. Jätte fina byxor!! kram

    SvaraRadera
  2. Härligt och fint inte alls för mycket!

    SvaraRadera
  3. Åååå, så fina! Nej, inte för mycket prickigt och blommigt! Nu blev jag sugen på att sy byxor. Jag som nästan bara syr klänningar!

    SvaraRadera