söndag 12 februari 2012

Jacka i grönt

I dag var det soligt så jag fick ett sug efter att sy vårjackor. Nu har jag klippt till ett par stycken och denna är den första som blev klar.Vad? En vårjacka med huva och mudd i ärmsluten, stl ca 92
Material: Yttertyget är ett fynd från Myrorna, fodertyget kommer från Åhlens (ett nyköp). Mudd från Tygverket och knapparna är träknappar från Australien som jag fick av mamma för länge sedan.
Bra: Jag har sytt denna modell tidigare och upptäckte nu vad mycket snabbare det går att sy när man fodrar med ett vävt tyg! Jag är väldigt glad över yttertyget som jag betalade blott 25 kr för på Myrorna.
Dåligt: Jag har redan ändrat mönstret för att göra ärmarna vidare men de behöver vidgas ytterligare tycker jag. Särskilt nu när jackan inte är fodrad med något varmt tyg, då behövs utrymme för en kofta och då får inte ärmarna vara för smala.

6 kommentarer:

 1. Tokfin!! Gillar verkligen yttertyget!!

  Jag har tänkt sy kappa/jacka lääänge nu, jo i ett par år tror jag. Men jag får inte tummen ur.. Ska gå igenom mönstrena och se om jag hittar det jag letar efter.. Men det är nog inte så fint som ditt...

  SvaraRadera
 2. Tackar, det är så kul att sy jackor - det ser så mycket mer komplicerat ut än vad det är :D Vega tyckte denna jacka var superfin så det får nog bli hennes vårjacka i stället för det evighetsprojekt jag skrivit om i ett tidigare inlägg... Det är så trist att göra klart sånt som stannat av - så mycket roligare att sy nytt.

  SvaraRadera
 3. Så fiiiiin!! Visst är det kul med jackor!

  SvaraRadera
 4. Du gör verkligen jättefina kläder. Det var roligt att jag hittade hit!

  SvaraRadera
 5. Hej!

  Jag undrar var du hittar dina mönster?

  Tacksam för svar till:
  stajnich@gmail.com

  SvaraRadera