lördag 28 december 2013

Första västen

Så har då även jag sytt en väst, inspirerad av bl.a. Nusse som syr så fina västar! Inte vet jag hur man quiltar men jag tänkte att på ett så här litet plagg kanske det inte behövs?! Västen är helfodrad och har något slags täck-material som mellanlägg. Denna gav jag i julklapp till lille Walter, men storleken var inte optimal så nu får jag anledning att sy en till :) Jag hade inget mönster att utgå från utan ritade av en tröja och ändrade efter eget huvud. Skulle tro att den passar för en bebis på ca 7-8 månader.

Tyget var ett av de allra första jag köpte på tradera, för flera år sedan. Det blev till en jacka som Vega hade mycket under en tid och nu var det perfekt att använda spillbitarna till en väst. Det gick åt så lite tyg att jag nu ser västpotential i det mesta i min lapplåda!


2 kommentarer:

  1. Åh, så fin! Perfekt ju att sy av alla fina restbitar som man inte kan slänga! Jag blir sugen på att sy något liknande! Får se vad det blir! Nu kommer i alla fall alla andra färger än rött fram! Slut på julsyeriet!
    Gott Nytt syår!

    SvaraRadera
  2. Vilken söt väst.Den blev jätte fin.Ser fram emot att se fler :) kram och gott nytt år.

    SvaraRadera