måndag 4 februari 2013

Operation UFO: Orange Pompeja

Nog är det ett år sen jag klippte ut bitarna till den här jackan. Sedan dess har jag knappt sytt en dragkedja, vilket bidrog till det lilla motstånd jag känt mot att foga ihop de här bitarna. Nåväl, inte var det så komplicerat när jag väl satte igång!Vad? En jacka med huva, helfodrad med bomullstyg, som stängs med en dragkedja. Stl ca 92/98 (Vega på bilden är ca 94 cm lång).
Material: Yttertyget är det fantastiska Pompeja, designat av Märta-Lena Bjerhagen. Fodertyget är från ett påslakan.
Bra: Tyget är så fantastiskt färgstarkt, fastän tyget har många år på nacken så är det orangea verkligen superorange. Jag är så glad att jag kommit över pompeja i både orange, gult och grönt samt i vitt med grönt mönster (hänger i vardagsrummet). Jackor är också kul att sy och väldigt användbara. Syr man i ett kraftigare bomullstyg (som dessutom är i mörkare färgtoner) så tål de att användas och tvättas om och om igen. De jackor jag sytt åt mina barn har varit mycket välanvända och en kul färgklick i lekparken (praktiskt när det är många barn på samma plats :)
Dåligt: Denna jacka blev möjligen lite smal i modellen. På bilden har Vega en fleecejacka under - något som nog är nödvändigt eftersom den inte är varmfodrad - och det hade inte skadat med lite mer vidd över bröstet och i ärmarna.

3 kommentarer:

  1. Wow! jag har suttit ett tag nu och blir helt inne i din blogg. Du är helt fantastisk på att sy och återanvända tyger! Love it^^

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för dina snälla ord! Nu ligger bloggen tyvärr lite öde, jag har mer och mer övergått till instagram där jag finns med användarnamn Biverton (förstås). Välkommen att följa mig där :)

      Radera