tisdag 17 maj 2011

Från påslakan till klänning

Mitt syrum ska bli till Vegas sovrum så det är oklart hur mycket sytt det kommer att bli framöver. Det är ju aningens besvärligare att plocka fram och plocka bort symaskin etc efter varje sytillfälle, jämfört med att kunna ha allting stående framme. Innan jag packar ihop passade jag i alla fall i går på att avsluta två syprojekt.

Mönster: Grundmönstret är (som vanligt) Nasta klänning från Ottobre nr 4/2008, omgjort för att passa tyget. Stl 86.
Material: Tyget med dalahästarna är ett av mina favorittyger. Det heter Leksand, är formgivet av Carola Bengtsson-Malmström och inköpt på Åhlens. Den klänningen har fodrats med ett tunnt vitt tyg från min tyglåda. Den blommiga klänningen är sydd av ett helt oanvänt påslakan från 70-talet som jag köpte på Tradera. Fodrad med ett tyg från svärmor (tackar!). Båda klänningarna har knappar från Prüm.
Bra: Jag älskar mitt dalahästtyg, köpte det för halva reapriset på Åhlens och önskar bara att jag köpt mer! Denna gång kom jag även ihåg att göra fållsömmen lite bredare vilket är mycket snyggare än då jag sytt denna klänning tidigare.
Dåligt: Eftersom jag vill att mönstret på dalahästtyget ska ligga fint på klänningen blir det otroligt mycket spillbitar när jag syr av det tyget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar